Спектакл: "Lord of Dance" на Ташмајдану

БЕОГРАД: Планетарно популарни ирски музичко-плесни спектакл Lord of Dance стиже у Београд, на Ташмајдан, 24. маја 2023. у организацији продуцентске куће Long Play, саопштили су организатори.
е
Фото: Youtube Printscreen

Грандиозни сценски шоу који је основао 1995. ирско-амерички плесач Мајк Флетли посетио је више од 1.000 места широм света и видело га је више од 60 милиона људи у 60 земаља на сваком континенту, што га чини једном од најуспешнијих плесних продукција.

У Београду је Lord of Dance неколико пута у последњих десетак година увек наилазио на сјајан пријем, па нема сумње да на Ташмајдану следи још један спектакл за памћење.

Флетли је прилагодио оригинални Lord of Dance за нове генерације обожавалаца. Актуелни шоу садржи више од 150.000 корака, те публику магично уводи у вртлог покрета, плеса, уметничког осветљења и пиротехнике за памћење.

Посетиоце чека нова сцена, костими, кореографија, као и најсавременија техника и светлосни ефекти. На позорници ће се појавити 40 истакнутих младих извођача, уз нову музику композитора Џерарда Фахија.

Савремени Lord of Dance повезује оно најбоље од традиције са узбуђењем које доноси нова музика и савремени плес.

Мајл Флетли не скрива узбуђење уочи нове Lord of Dance турнеје, после свега што је задесило планету везано за пандемију короне:

"Осећам да је ово најважнија турнеја у нашој историји. Повратак уметности је невероватно битан. Надам се да ће низ наших наступа помоћи људима да се обнови расположење и врати осмех на њихова лица".

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести