Србија на Фестивалу националне културе у Москви

МОСКВА, 29. августа (Тањуг) - Чланови хора, део ансамбла „Станислав Бинички" и играчи КУД „Димитрије Котуровић" представљају Министарство одбране и Србију на Фестивалу националне културе „Пријатељство без граница“, пратећој манифестацији Међународних војних игара у Русији.
f
Фото: Tanjug (video)

Представници Србије су сваког дана укључени у различите програмске тачке на престижној међународној манифестацији, а имали су част да први добију целодневно представљање културне традиције своје земље у Дому дружбе на полигону Алабино надомак Москве, саопштило је Министарство одбране.

Како се наводи, српски играчи и гудачи су наступили у такмичарском програму у две од четири такмичарске дисциплине на фестивалу, а према реакцијама публике и аплаузима, наши такмичари, уз учеснике из Мјанмара, Вијетнама и Јерменије, имају шансу за висок пласман.

У наредним данима одржаће се такмичења музичких парова, вокалних солиста и огледање у вештини и лепоти плесања валцера.

Штанд Србије у Дому дружбе на полигону Алабино је међу најпосећенијим, а пажњу привлаче филмови у продукцији ВФЦ „Застава филм“, књиге у издању Медија центра „Одбрана“ и прикази војничких униформи српске војске и народне ношње у којима се свакодневно појављују чланови наше екипе из КУД „Димитрије Котуровић“.

Фестивал националне културе је све популарнија пратећа манифестација Међународних војних игара.

Свака земља учесница фестивала на свом штанду у Дому дружбе разним експонатима представља особености своје националне културе, а у такмичарском и ревијалном делу уметници из тих земаља настоје да песмом и игром покажу музичку и фолклорну традицију своје земље.

Организатор фестивала је Одељење за културне програме Управе за културу Министарства одбране Руске Федерације.

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести