Србија припремила богат програм за „Дубаи експо 2020”

Србија ће на највећем планетарном догађају ове године, изложби “Дубаи Експо 2020“, представити своје истакнуте уметнике, креативце, иноваторе...
trkulja
Фото: Youtube Printscreen

Уз помоћ виртуелне реалности приказаће шта су наши највећи умови попут Николе Тесле, Милутина Миланковића и Михајла Пупина оставили човечанству, а посебна атракција биће „оживљавање” човека из Лепенског Вира, који је ходао Србијом пре 10 хиљада година. Лазар Бодрожа, креативни директор наступа наше земље на “Дубаи Експо 2020“, најавио је да посетиоце српског павиљона очекује изузетно богат и разноврстан програм.

“Изучавајући културу наших домаћина, схватили смо да тамо постоји велики афинитет према митовима и легендама, а с друге стране невероватни футуризам који је видљив на сваком кораку. Потрудили смо се да садржај Павиљона упакујемо у футуристички оквир, али да останемо доследни у промоцији традиције нашег поднебља”, најавио је Бодрожа. По његовим речима, у богатом музичком програму доминираће наши талентовани уметници који су препознати на глобалној уметничкој сцени, попут Стефана Милошевића, Слободана Тркуље и његовог бенда Балканополис, Горана Бреговића, Нелета Карајлића, а Србију ће у Дубаију представљати и џез певачица Лена Ковачевић, бендови Еџот и Накед, глумица и певачица Јелена Гавриловић, кореограф и балетски уметник Игор Пастор и костимографкиња Ивана Васић Инглиш. Светска изложба “Дубаи Експо 2020“ почеће 1. октобра и трајаће до 31. марта 2022. године, а окупиће 192 земље света и преко 25 милиона учесника.    

Е. Н. Л.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести