"Србија ствара" постала део мреже "b.creative"

БЕОГРАД: Национална платформа "Србија ствара" званично је постала део глобалне мреже "b.creative", која широм Европе и света окупља заједницу креативаца у циљу њиховог умрежавања, размене идеја и знања, као и међусобног учешћа у пројектима, саопштили су из платформе "Србија ствара".
s
Фото: Logo

Мрежа "b.creative" заснована је на снажној потражњи креативних предузетника за међународним умрежавањем и растућој свести креатора политике да се култури, креативном предузетништву и економија заснованим на знању баве као полугом за социјални и економски развој.

Ова јединствена међусекторска заједница броји око 2.500 креативних предузетника, инкубатора, хабова, мрежа и удружења широм света, представља 22 културна и креативна поља у чак 116 земаља - окупља предузетнике из свих сектора уметности, културе и креативних и дигиталних индустрија.

У сржи сектора креативних индустрија лежи управо умрежавање и размена идеја, знања и вештина, а велика је част када нас препознају глобални играчи, каже Ана Илић, виша саветница председнице Владе Србије за креативне индустрије која предводи тим националне платформе "Србија ствара".

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести