У МЛС радови Силвије Ковјенић

Изложба Силвије Ковјенић биће отворена је у Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада, на Бул. М.Пупина, и  моћи ће да се погледа до 14. јула. Изложени су њени радови с архитектонским мотивима града Диселдорфа.
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

- У једној серији радова насталих на споју класичне фотографије и цртачког поступка, Силвија представља ноћне кадрове Диселдорфа, пре свега са фокусом на архитектонске вертикале ТВ торња и пилона моста. Други циклус фотографија са призорима Диселдорфа и и околних градова (Келн, Есен) послужио је, како наводи Мирослав Сапунџић, као основа на којој ауторка 16 година касније врши сликарске интервенције. „У питању је креативни дијалог са сопственим радом између два места, два времена и два медијска приступа”. 

Након дипломирања на Факултету примењених уметности у Београду, Силвија Ковјенић од 2004–2005 године борави као гостујући студент на Уметничкој академији у Диселдорфу (Немачка). Члан је УЛУПУДС-а од 2005. Одржала је 25 самосталних изложби и учествовала на више од 80 колективних изложби у земљи и иностранству. Радови јој се налазе у јавним и приватним колекцијама. Добитница је неколико похвала и награда за свој рад. Живи и ради у Београду.      

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести