У МСУВ отворена изложба радова графичког дизајнера Бошка Шеве 

У Музеју савремене ликовне уметности Војводине синоћ је отворена изложба Бошка Шево (1947), дугогодишњег професора на новосадској Академији уметности, једног од најпознатијих и најпризнатијих домаћих графичких дизајнера, који се потврдио на широком пољу на широком пољу графичких комуникација и примењене графике.
Бошко Шево
Фото: Ј. Ивановић

По речима Радована Јокића, директора МСУВ, Бошко Шево је стари мајстор графичког дизајна, али и један од ретких који је преживео удар дигиталне технологије, користећи је у правој мери, истовремено задржавши и у овој новој ери древно знање и непоколебљиву преданост послу.

„Користећи исконско-рудиментални кодирани графички знаковни језик, модерним изражајним алатима, Шево ствара уметничке структуре, нове формално-композиционе моделе, знатно подижући професионални уметичко-квалитивни изражајни ниво. Остварио је видљив и аутентичан траг, благост и доброта су у основи његовог уметничког настојања”, рекао је, отварајући поставку, покрајински секретар за културу, информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић. 

Thumbnail

Поставка, чији је кустос Владимир Митровић, представља преглед Шевиних графичких радова настајалих у периоду од почетка седамдесетих година прошлог века, при чему је подељена у четири засебне целине: Знакови, Бројеви, Логотипи и Изреке. Изложбу, прати обиман монографски каталог графичких решења, а радови се могу погледати до 29. јуна.    

М. С.

Thumbnail

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести