УДУС: Срамотно је да се у скупштини нападају уметници

Удружење тражи од Дачића да осуди и заустави "блаћење, претње и прогоне упућене уметницима због разлике у мишљењу чија је слобода гарантована Уставом"
Udruženje dramskih umetnika Srbije Foto: UDUS
Фото: Удружење драмских уметника Србије Фото: УДУС

БЕОГРАД: Удружење драмских уметника Србије, репрезентативно удружење у култури, у отвореном писму Ивици Дачићу председнику Народне скупштине, протестује због непримерене и неприхватљиве реторике која ових дана долази из скупштинског дома, а посебно због јучерашњег позива глумцу и редитељу Драгану Бјелогрлићу да напусти земљу.

"Срамотно је да се Народна скупштина користи за нападе на народне уметнике, да у највишој институцији ове земље гледамо и слушамо увреде упућене уметницима чије је дело уткано у нашу културу и национални идентитет. Култури сваке државе врхунски уметници доносе само добробит, а никада штету", пише у отвореном писму УДУС-а.

Удружење тражи од Дачића да осуди и заустави "блаћење, претње и прогоне упућене уметницима због разлике у мишљењу чија је слобода гарантована Уставом", јер је то, поручују, на штету духовног и цивилизацијског развоја нашег друштва.

Драган
04.12.2020 • 10:13
Јелисавету Секу Саблић нису "напали" зато што је уметница. Уствари нису је напали, него су реагујући на њено мишљење изнели своја мишљења. Слобода говора важи за све.
EUR/RSD 117.5584
Најновије вести