Уручене награде „Стражилово” на Бранковом колу

По дугој традицији, поред старог споменика (1885) Бранку Радичевићу, на песниковом гробу, на Стражилову, у оквиру песничке манифестације Бранково коло, цвеће је положио и свећу запалио млади песник Растко Лончар, ранији добитник награде „Стражилово“, „Матићев шал“ и титуле најбољег младог песника у Србији у анкети „Политике”.
Sremski Karlovci/Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Уз надахнуто слово о Бранку представио је и једну своју песму из нове књиге објављене у Бранковом колу, а млада драмска уметница Даница Петровић Радичевићеву антологијску песму „Укор“. У подножју Стражилова, поред „Бранковог чардака“ и новог песниковог споменика (1974) овогодишњу награда „Стражилово“ Зденки Валент Белић, Марку Миловановићу Маруну и Милану Громовићу уручио је Ненад Грујичић, председник Бранковог кола, истичући да је и у време пандемије ова манифестација показала своју креативну виталност и континуитет.

Награђени песници су уз слово захвалности казивали своју своје песме, а затим је представљена награђена збирка поезије „Свевидећи мрак“ У наредним данима ће бити представљене и остале награђене књиге, као и Лончарева објављена у Бранковом колу. Наредних дана на програму Бранковог икола је и премијера монодаме „Принцеза Оливера“ Данице Петровић као и уручење награде „Печат вароши сремскокарловачке“.     

К. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести