Уз трубаче и холивудске звезде дочекале Српску нову годину

ДРВЕНГРАД: Уз трубаче, кувано вино и ракију и оглашавање црквених звона, на Тргу Николе Тесле у Дрвенграду дочекана је Српска нова година.
kustendorf
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Глумци Мет Дилон, Стана Катић, Серђи Лопез, редитељ Давид Оелхофен само су неки од многобројних гостију Међународног филмског и музичког фестивала Кустендорф који су заједно са домаћином Емиром Кустурицом, дочекали Нову годину по старом Јулијанском календару.

Поред ватре служило се кувано вино и ракија, гости су играли коло, а мало пре поноћи засвирао је Дувачки оркестар Марка Марковића.

Тачно у поноћ огласила су се звона на Цркви Светог Саве, а трубачи су убрзо засвирали „Марш на Дрину“ и док је Дилон играо са томпусом у рукама, Лопез је од домаћина учио шта означавају подигнута три прста.

Студенти из читавог света, страни новинари, од којих су неки први пут чули за Српску нову годину и знатижељно се распитивали о обичајима и како се слави, уживали су са својим домаћинима. 

Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Прослава се наставља у биоскопској сали „Проклета авлија“, где је у току концерт Јована Павловића и Дувачког оркестра Марка Марковића.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести