Војин Рудовић лауреат награде „Иван Радоњић“ за 2020.

НОВИ САД: Жири за доделу књижевне награде „Иван Радоњић“ за кратку причу, од радова приспелих на овогодишњи Конкурс, одлучио је већином гласова да прва награда припадне Војину Рудовићу, ученику IV2 разреда Карловачке гимназије, за причу „Сва моја острва“.
karlovacka
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Награда се састоји од дипломе, уметничке фигурине „Пинго“, графике коју поклања Академија уметности у Новом Саду и комплета књига Издавачког предузећа „Прометеј“ из Новог Сада.

Другу награду освојила је  Марија Кузмановић, ученица IV6 разреда, за причу „Воз“, а трећу Матеја Карделис ученик IV2 разреда Карловачке гимназије, за причу “Кратка прича“. Добитницама друге и треће награде припашће комплети књига.

Награда „Иван Радоњић“, која се ове године додељује тридесети пут, установљена је са жељом да се трајно сачува успомена на једног од најбољих ученика – матуранта Карловачке гимназије, који је трагично преминуо 1991. године. За награду, иначе, конкуришу равноправно сви ученици завршног разреда Карловачке гимназије.

Награде ће добитницама бити уручене приликом проглашења најбољих матураната у овој школској години, а све награђене приче биће објављене у листу карловачких ђака и професора „Бранко“.

Е. Н. Л.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести