Времеплов - фестивал анимираних сећања у суботу у Свилари

У суботу, 23. септембра 2023. године, од 16 часова, у Културној станици Свилара, Ђорђа Рајковића 6б у Новом Саду почиње 5. Времеплов - фестивал анимираних сећања, и трајаће до 21 час, а улаз је бесплатан.
2
Фото: Промо

Позивамо вас на свечано отварање 5. фестивала анимираних сећања - Времеплов у 16:30 часова, како бисмо га заједно улепшали. Отварању ће присуствовати Далибор Рожић, члан Градског већа за културу града Новог Сада, који ће отворити ову иновативну, интерактивну и хипнотичку манифестацију. На отварању ћете уживати свим чулима, па и у слаткишима и сланишима.

Овогодишња тема фестивала је Пашићева улица.

5. фестивал Времеплов је изузетно богат разноврсним културним и едукативним садржајем, који је представљен кроз различите форме презентације и интерактивно учешће.

Са поносом представљамо програм нашег фестивала Времеплов који ће вам пружити незаборавно искуство.

Виртуелна стварност ће вам омогућити да истражите дивљи свет и њихова природна станишта на начин који је иначе тешко доступан у стварном свету.

Поред тога, можете постати модел за фотосешн и учествовати у оживљавању старих фотографија Новог Сада. Очекује вас и низ забавних активности као што су игре попут ластиша, коларићу панићу, између две ватре, труле кобиле, шуге, прескакања конопца, шарених јаја и многе друге. Учествуј у радионици па искроји сукњу да ти паше у струку и поправи сат да ти краси руку.

Осим забаве, фестивал промовише и хуманост. Имаћете прилику да удомите пса који ће вас са нестрпљењем очекивати у Свилари. Уз то, очекује вас такмичење у играма без граница и полигонима, талент шоу, представе и наступи. Не заборавите да погледате кратке филмове, уживате у играма покретима тела и покажете свој модни стил.

Фестивал нуди и културне активности као што су посета самосталној изложби Синемаграфа ауторке Иване Сремчевић Матијевић, квиз, прикази старих реклама те могућност преузимања видео упутстава за игре.

Придружите нам се на овом незаборавном догађају, дружите се и уживајте уз добру музику, приче и забаву. А и награде можете освојити или барем другаре подржати.

НАГРАДЕ: новац, поклони, дипломе, слаткиши и сланиши.

Обуците се са стилом крпицама из нафталина, искористите логику, знање, културу, сналажљивост, радозналост, спретност и разне вештине. Откријте своје скривене таленте или покажите хуманост како бисте имали прилику освојити  награде.

Сатницу и више о програму можете видети на сајту: https://vremeplov.in.rs/5-vremeplov-2023/

Времеплов је портал и фестивал културно-историјских и личних сећања на Нови Сад, представљених са другачијег уметничког и културолошког аспекта кроз форму најновијих медија али уз упознавање и употребу заборављених форми.

Продукција и организација 5. Времеплова:

Удружење за видео уметност ВИДЕОМЕДЕЈА је организација са традицијом и искуством преко 27 година из области едукације, културе, уметности и нових медија.

Подршка и партнери 5. Времеплова:

Град Нови Сад - Градска управа за културу, Културни центар Новог сада, Културна станица Свилара, ЈКП Зоохигијена и ветерина Нови Сад, ОШ "Иван Гундулић" Нови Сад, Адреналин парк Земља чуда, Трагаоница, Студио Б, РТВ, Данас, Дневник, Политикин забавник...

(Маркетиншпки текст)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести