Вукосављевић: Народни музеј на пролеће

БЕОГРАД: Министар за културу и информисање Владан Вукосављевић одржао је данас састанак са представницима свих укључених у реконструкцију Музеја савремене уметности, на којем је, како је рекао, констатовано да се динамика радова на реконструкцији тог музеја одвија према плану.
vukosavljevic, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

"На састанку су сва питања размотрена и закључак састанка је да ствари нису под знаком питања и да можемо очекивати да свечано отварање Музеја савремене уметности буде на јесен ове године", рекао је Вукосављевић новинарима у Министарству културе и информисања, где је данас потписан Уговор о изради пројекта реконструкције Уметничког павиљона "Цвијета Зузорић".

Када је реч о Народном музеју, министар је рекао да је делегација Министарства културе и информисања недавно посетила тај музеј и одржала састанак са представницима музеја, извођачима и Надзорним органом.

"Динамика тих радова је такође сасвим у складу са роковима, финансијско извршење је онако како је планирано тако да са великом дозом разумног оптимизма гледамо на окончање реконструкције и овог музеја", рекао је Вукосављевић и подсетио да је рок за завршетак радова на реконструкцији Народног музеја пролеће следеће године.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести