Занимљив викенд у Галерији Матице српске

У петак, 8. фебруара у 18.00 сати  у Галерији Матице српске биће приређено кустоско тумачење изложбе Млади бирају. Ученици новосадских средњих школа који су учествовали у раду на изложби, од њене идеје до реализације, ће у улози младих кустоса публици представити уметничка дела из колекције Галерији Матице српске која су одабрали и приказали кроз три теме које су сматрали важнима за њих и њихове вршњаке: Времеплов друштва, Почетак краја и А ко сам ја?.
1
Фото: Галерија Матице српске

У суботу, 9. фебруара од 11.00 до 12.30 сати биће одржана креативна радионица Кад цар остварује своје снове у граду што вечним се зове за децу узраста од 5 до 11 година. Посматрајући слику Васе Ешкићевића Терме императора Диоклецијана деца ће открити чиме је Рим освојио овог уметника,  који цар је и због чега саградио толико базена на једном месту, а како не би заборавили ово уметничко путовање, малишани ће се забавити правећи макете грађевина које су открили на радионици.

Кустоска вођења кроз сталну поставку Галерије Матице српске биће одржана у суботу (9. фебруара) и недељу (10. фебруара) у два термина, у 13.00 и 17.00 сати.

Р. Д.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести