Почињу Дани Лазе Телечког

Кумане, у општини Нови Бечеј, у наредних шест дана биће у знаку Дана Лазе Телечког – позоришне манифестације посвећене сећању на прву звезду српског глумишта, рођеног у овом банатском селу.

– У наредних шест дана у сали Задружног дома биће одигране четири представе за децу и шест позоришних представа за одрасле. Најбољем глумцу ће, по оцени жирија, традиционалном припасти награда “Маска Лаза Телечки” – каже за „Дневник” председник Организационог одбора и утемељивач ове манифестације Живица Радин.

Програм 24. Дана Лазе Телечког почиње данас у подне представом за децу “Ћира”, коју ће извести позоришна група “Спот” из Новог Сада, а у 20 часова новосадска позоришна трупа “Држ’ не дај” извешће представу “Вашариште (стилске вежбе)”. До краја манифестације биће изведене и представе “Рибица и море” Глумци Радионице снова из Новог Бечеја, “Дупла љута” Дах театар из Кикинде, “Плави Петар” и “Слободне жене Балканске” Народног позоришта “Тоша Јовановић” из Зрењанина, “Црвенкапа” Новосадског новог театра, “Бог масакра” Театра плус и Позоришта младих из Новог Сада.

У суботу ће у 11 часова бити одржан округли сто о тренутном стању професионалних позоришта као и њиховој визи у 21. веку, а биће промовисана и публикација посвећена животу и делу Лазе Телечког. У вечерњи сатима биће уручена награда “Маска Лаза Телечки” , док ће носилац тог признања Миленко Павлов  с тамбурашима приредити глумачко вече. Манифестацију затвара у недељу Народно позориште из Кикинде представом “Генерална проба самоубиства”.

М. Бозокин

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести