"Ајнштанови снови" 21. маја на Youtube каналу у сајту ЈДП

БЕОГРАД: Југословенско драмско позориште (ЈДП) у четвртак, 21. маја, у 21.00 на yоутубе каналу и сајту јдп.рс премијерно емитује представу "Ајнштајнови снови" Алена Лајтмена у режији Слободана Унковског, најављено је из београдског театра.
dragan micanovic youtube
Фото: Youtube Printscreen

Репризе су у петак и суботу у 21.00, и у недељу у 18 и 21 час.

Представа публику враћа у судбоносну 1933. годину.

Тада у Европи почиње да пада мрак, а Алберт Ајнштајн плови преко Атлантика према Њујорку, полуделом граду брзине.

На том публика заједно с њим, пролази кроз многе светове: онај у ком људи живе вечно и онај у ком немају памћење, свет у ком нема времена, онај у ком је оно кружно савијено и онај у ком је лепљиво, свет у ком људи живе само један дан, свет у ком време има три димензије и онај у ком тече уназад, свет безбројних копија, свет у ком је време видљиво и онај у којем је стало...

Узбудљиву, маштовиту и забавну књигу астрофизичара и писца Алена Лајтмена, редитељ Слободан Унковски претворио је у позоришну фантазију која игром, музиком, светлошћу, плесом и бојама трага за одговором на велико питање: шта је то време? - али и за много чим другим.

Представа у којој играју Драган Мићановић, Радован Вујовић, Анита Манчић, Бранко Цвејић, Наташа Тапушковић, Бранка Петрић, Марија Вицковић, Милена Живановић, Вучић Перовић, Марко Грабеж, Милица Гојковић, Филип Ђурић и Јоаким Тасић премијерно је изведена на Сцени "Љуба Тадић" 15. октобра 2017. године.

Гостовала је у Македонском народном театру у Скопљу, где је имала два извођења, и у Цанкарјевом дому у Љубљани.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести