Андрији Кузмановићу "Зоранов брк"

ЗАЈЕЧАР: На 28. "Данима Зорана Радмиловића" глумац Андрија Кузмановић добио је синоћ награду "Зоранов брк" за улогу Приповедача у представи "Осама-Касаба у Њујорку", Звездара театра!
andrija kuzmanovic foto Filip Bakic
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Овај позоришни фестивал који се одржава у Зајечару пре свега је посвећен глумачкој игри, а "Зоранов брк" који се додељује најбољем глумцу вечери је најпрестижнија награда.

"Имам једну теорију да је омиљени глумац онај кога би волео највише да загрлиш, а то је овај човек чију сам награду вечерас добио. Вероватно још нисам свестан колико сам срећан због представе и због свега, али је ово дефинитивно нешто што ми много значи у животу", рекао је по добијању свог првог "Зорановог брка" Андрија Кузмановић.

Представа "Осама-Касаба у Њујорку" настала је по роману Владимира Кецмановића, у адаптацији Косте Пешевског и Дарка Бајића, који је и редитељ представе.

Екипу чине млади глуци Андрија Кузмановић, Јован Јовановић, Ива Илинчић, Бранко Јанковић, Исидора Симијоновић и Амар Ћоровић, и само је њихов полет могао обојити сиву причу о рату, која је у позадини представе.

На овогодишним "Данима Зорана Радмиловића" током осам дана у такмичарској конкуренцији и пратећим програмима одиграно је 17 актуелних позоришних представа из Србије, региона, Румуније, Бугарске.

Фестивал се завршава вечерас.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести