АТЕЉЕ 212 ЗА СВОЈ 67. РОЂЕНДАН “То смо ми! То смо ми, То смо ми…" изложба фотографија и цртежа

БЕОГРАД: Позориште Атеље 212 започело је данас обележавање 67. рођендана изложбом фотографија и цртежа која је инспирисана мотом овогодишње сезоне “То смо ми! То смо ми, То смо ми…"
а
Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/

У горњем фоајеу позоришта изложба фотографија Саше Чуданова, приказује живот у позоришту са друге стране завесе, у радионицама, канцеларијама, на сцени, у фундусима…

На фотографијама су људи из различитих сектора овог театра, који, невидљиви за публику, учествују у стварању представа.

У доњем фоајеу позоришта биће приказани цртежи настали током проба, ауторке Анке Милић, суфлерке Атељеа 212.

 Изложбу је отворио  глумац Гордан Кичић који је за Танјуг казао да су "манекени" на изложеним фотографијама осим глумаца и људи из менаџмента позоришта, колеге из технике, реквизитери, они који се брину о сценографији...

"Дакле људи које публика не среће често, а позориште без њих практично не постоји" казао је Кичић.

У доњем делу фоајеа позоришта изложени су цртежи Анке Томић, суфлерке Атељеа 212.

"Ти цртежи су настајали током проба. Цртање је само један од Анкиних талената...Она нас трпи, комнтролише, вежба са нама текстове...." казао је Кичић.

Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/

За њега нема дилема да га очекује још пуно улога у Атељеу 212.

"Наследили смо од наших славних старијих претходника у позоришту радост игре и радост стварања. Атеље 212 је дефинитивно другачији театар у односу на остала београдска позоришта, са уникатним ансамблом и другачијим сензибилитетом. Наше позориште је у срцу града, али је познато у југословенским оквирима. Наше представе су гледане. Многима од нас је Атеље 212 заправо друга кућа" рекао је Кичић.   

Вечерас је, на Сцени "Мира Траиловић" на репертоару је представа "Обраћање нацији", а на Сцени "Петар Краљ" "Академија смеха"- две најновије представе Атељеа 212.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести