БРАНКИ КАТИЋ УРУЧЕНА НАГРАДА "МИЛОШ ЖУТИЋ" За улогу Бланш у представи "Трамвај звани жеља"

БЕОГРАД: Глумици Бранки Катић синоћ је уручена награда "Милош Жутић" за најбоље глумачко остварење у Београдском драмском позоришту.
Танјуг/Владимир Шпорчић/Бранка Катић
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић/Бранка Катић

Бранка Катић је ову награду добила за улогу Бланш у представи "Трамвај звани жеља" Ленке Удовички.

Катић је након уручења награде и громогласног аплауза напоменула да је веома почаствована јер је како каже баш њој припало то вредно признање.

"Ово је свакако најлепши дан у мојој позоришној каријери. Хвала и свима у публици на љубави. Ако од моје устрептале Бланш, коју сам оживела на сцени, понесите мало рањивости и схватићете колоко је суров наш свет, и колико слабима и незаштићенима треба мало подршке. Ако после представе одлучимо да будемо мало бољи једни према другима, то ће значити да смо заједно успели" казала је Катић.   

Награду "Милош Жутић" установило је Удружење драмских уметника Србије 1994. године као "спомен на знаменитог глумца – знаменитог по духовности и мисли, по поштовању језика и говора, по снази израза и осећања".

Награда се додељује за најбоље глумачко остварење, за улогу која се може окарактерисати као трагалачка и као путоказ у глуми.

Награда се састоји од плакете у бронзи са ликом Милоша Жутића (рад академског вајара Звонка Новаковића), од уникатне дипломе на пергаменту (рад академског сликара и сценографа Герослава Зарића) и од новчаног износа.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести