Бродвејске враголије отварају 70. сезону Позоришта на Теразијама

БЕОГРАД: Позороште на Теразијама почеће наредну, 70. сезону премијером бродвејског мјузикла радног наслова "Бродвејске враголије" (The Drowsy Chaperone) у режији Небојше Брадића, коме је ово прва сарадња с том кућом, најавио је директор театра Александар Ђаја.
zavesa pozoriste, tanjug
Фото: Tanjug/ T.Valič, ilustracija

Ауторски тим представе чине Слободан Обрадовић (превод и препев сонгова), Милан Недељковић (оркестрација), Весна Шоуц (диригент), Миодраг Табачки (сценограф), Марина Меденица (костимограф), Милица Церовић (кореограф) и Љиљана Мркић Поповић (лектор).

У представи ће играти Драган Вујић Вујке, Ивана Поповић Илијин, Славен Дошло, Јелена Јовичић, Милош Ђорђевић, Валентина Павличић, Мирољуб Турајлија, Душко Радовић, Митра Младеновић, Жарко Степанов, Милан Тубић, Данијел Корша и Бојана Симеон, као и балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.

Након ове премијере, Ђаја је најавио да ће почети рад на новом мјузиклу базираном на вишедеценијском опусу Момчила Бајагића - Бајаге.

У том мјузиклу, за сада радног наслова "Са друге стране јастука", биће, како је казао, коришћено око 25 Бајагиних хитова, а текст је написао Стеван Копривица.

Премијера је планирана за другу половину јануара 2020. године.

Сумирајући резултате у сезони 2018/2019. Ђаја је навео да је одиграно 140 представа на матичној сцени и две на гостовању пред око 55.000 гледалаца.

Сезону су започели премијером мјузикла „Inside Out“ у режији Ане Григоровић, који је, према Ђајиним речима, публика, претежно женска због тематике, одлично прихватила.

Планетарно популарни наслов „Mamma Mia!“, који се налази на репертоару Позоришта на Теразијама од 2015. године, своје 100. извођење је имао у јануару, а крајем јуна прогласиће јубиларног 50.000. гледаоца ове представе чије се улазнице од почетка играња продају у првих пар дана по изласку новог репертоара.

Ђаја је подсетио и да су се због комплексности извођења једног од најзахтевнијих музичких представа на свету, „Фантома из Опере“, театру у марту придружила и два оперска певача, Васа Стајкић и Душан Свилар, у насловној улози.

Ансамбл је поводом обележавање Дана државности и Војске Републике Србије, почетком марта са мјузиклом "Зона Замфирова" гостовао у Скопљу, а сала је две вечери била испуњена до последњег места.

Ђаја је најавио и да ће последње извођење представе "Женидба и удадба" у режији Владе Лазића, 15. јуна, играти као поклон публици, подсетивши да је премијера била 2013. године и погледало је близу 30.000 гледалаца.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести