Чикашки хоп-хоп мјузикл у програму Шекспир фестивала у Чортановцима

Осим централној фестивалској локацији, велелепној Вили Станковић у Чортановцима публика ће имати прилике да гледа представе у Српском народном позоришту и Академији уметности у Новом Саду, као и Малом позоришту "Душко Радовић". 
Plakat Šekspir festivala foto: promo
Фото: Плакат Шекспир фестивала фото: промо

ЧОРТАНОВЦИ: Чикашки хип-хоп мјузикл "Q-gents", који је амерички МТВ описао као брилијантан, затим "Please, continue - суђење Хамлету" са правим адвокатима, судијама и вештацима и "Тит Андроник", хит представа Загребачког казалишта младих и режији Игора Вука Торбице, која је обележила позоришну сезону у региону, само су део програма Шекспир фестивала који ће се од 28. јуна до 3. јула одржати у на неколико локација, најавили су данас организатори. 

Осим централној фестивалској локацији, велелепној Вили Станковић у Чортановцима публика ће имати прилике да гледа представе у Српском народном позоришту и Академији уметности у Новом Саду, као и Малом позоришту "Душко Радовић". Улазнице за ово јединствено драмско искуство могуће је набавити по цени од 500 до 900 динара. Програм ће ове године по први пут бити проширен и Шекспиром за Велику децу, за који ће улазнице бити бесплатне.

"Ове године очекују нас заиста изненађујуће форме, које најпознатија Шекспирова дела смештају у данашњицу, у модерно доба. У Q-gents главни актери, прерушени у жене и у савршеном ритму нам причају причу о Два витеза из Вероне. Овај мјузикл потписују браћа Q-Brothers, редовни извођачи на њујоршком Бродвеју. У Please, continue, суђење Хамлету за убисто Полониуса,водиће прави адвокати и судије. Коначну пресуду о његовој невиности донеће публика. Програм ће отворити представа Тит Андроник Игора Вука Торбице, коју су критичари прогласили једним од најзначајнијих дела прошле сезоне", објашњава Никита Миливојевић, директор и идејни творац Фестивала.

Он додаје да је ова година нова јединствена прилика да домаћа позоришна публика погледа најактуелније представе савремене светске продукције посвећене Шекспиру.Шекспир фестивал, јединствен у овом делу Европе и осмишљен како би неговао дела највећег светског драмског ствараоца, четврту годину заредом одржава се уз помоћ и подршку UNIQA осигурања.

"Велика нам је част и задовољство што смо допринели да овај потпуно јединствен фестивал и драмски догађај сезоне, поново пронађе пут до своје верне публике. За нас у UNIQA осигурању, ова манифестација је прилика да подржимо културу и позоришну сцену у Србији. На тај начин, остајемо верни великом и важном задатку -промоцији правих вредности и улагању у заједницу у којој послујемо. Посебно нам је драго што ће ове године, у оквиру Шекспира за Велику децу и деца имати прилику да упознају и заволе дела најзначајнијег драмског ствараоца", изјавила је Соња Марић, директорка маркетинга и корпоративних комуникација UNIQA осигурања.

Јелена Гаврић, продуцент Малог позоришта Душко Радовић рекла је да ће као пратећи програм Фестивалу, од 30. јуна до 2. јула бити изведен и Шекспир за велику децу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести