Фестивал глумца у Коњицу: Миа Симоновић међу најбољима

НОВИ САД: Миа Симоновић за улогу Ане у представи “Моћни ренџери не плачу” Тијане Грумић, у режији Тијане Васић (Српско народно позориште/ Стеријино позорје), освојила је награду за најбољу глумицу регионалног програма на Фестивалу глумца Босне и Херцеговине, одржаном прошле недеље у Коњицу.
mia simonovic
Фото: A. Ramadanović

Специфична карактеристика коњичког фстивала је што награде својим гласовима додељује публика, а лауреати су награђени маскама локалних дрворезбара.

Будући да је ово прва награда коју добијам на неком фстивалу, јако ми је драго што је то баш награда Фестивала глумца у Коњицу, где су нас дивно угостили, изјавила је глумица Миа Симоновић.

Најзначајније ми је, додала је, што је то награда коју додељује публика, јер без публике, позориште нема смисла. 

Гордана Бобан и Нусмир Мухаремовић проглашени су најбољим глумцима Босне и Херцеговине. Они су награђени за улоге у представи “Равна плоча” Драгана Комадине, у режији Лајле Каикчије (Босанско народно позориште Зеница). Фестивал глумца Босне и Херцеговине одржан је шести пут и ове године представио је десет представа из Црне Горе, Хрватске, Северне Македоније, Србије и Босне и Херецеговине.

И. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести