„Хасанагиница“ отвара суботички Дезире

СУБОТИЦА: У организацији позоришта “Деже Костолањи”, под слоганом “Барбарикум”, вечерас ће у Суботици почети Фестивал савременог позоришта “Дезире”, који ће да траје до 1. децембра.
dezire
Фото: Promo

Фестивал отвара “Хасанагиница” Љубомира Симовића, у режији Андраша Урбана (Новосадско позориште/ Ујвидеки синхаз), да би одмах затим уследила представа “Дарк јунион” у кореографији Јожефа Нађа, рађеној на основу представе “Пекиншка патка” (ЕН кнап, Љубљана).

На програму у суботу су отварање изложбе фотографија “Десет година фестивала Дезире централ стејшон” Едварда Молнара, у Савременој галерији, као и представе “Бакхе” Еурипида, у режији Ленке Удовички (Уликс, Бриони) и “Интима” Божидара Мандића (Породица бистрих потока, Брезовица).

У недељу, “Монтажстрој” из Загреба игра представу “Крлежа, или што су нама заставе и што смо ми заставама, да тако за њима плачемо” Златка Паковића, Словенско младинско гледалишче извешће “Идиоте” Ларса фон трира, у режији Нине Рајић Крањац, а глумци Урош Каурин и Вито Вајс “Представу свих представа” (“Деже Костолањи”/ Момент/ Завод Ен кнап).

До краја Фестивала “Дезире” у Суботици верну публику која је разграбила готово све карте, очекују још представе Оливера Фрљића, Бојана Јаблановеца, Золтана Перовича, Реке Сабо, Кокана Младеновића и многих других аутора, као и филмови, концерт Лајбаха, едукација на “Академији Дезире”...

И. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести