Инфант фестивал у новосадској Кинеској четврти

НОВИ САД: Интернационални фестивал алтернативног и новог театра, Инфант, биће одржан од 4. до 6. септембра на отвореном простору у новосадској Кинеској четврти, најавили су организатори.
kineska cetvrt, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

У главном програму под слоганом "Лична револуција” публика ће имати прилику да погледа три представе у такмичарској селекцији, по избору селекторке Сање Крсмановић Тасић.

Фестивал ће публици пружити и богат пратећи програм, округле столове, као и представу у част награђених.

На овогодишњем фестивалу, услед тренутне ситуације са коронавирусом, доминатну улогу имаће домаће трупе.

У трци за награду на овогодишњем фестивалу биће: Шабачко позориште са представом "Ана Франк", Театар Мимарт са представом "Алгоритам сна" и Битеф денс компанија са представом "Простор за револуцију", обе из Београда.

Представа Српског народног позоришта "Ко је убио Џенис Џоплин?" биће изведена у част награђених, а овогодишњи чланови жирија су: доктор књижевних наука и директор Стеријиног позорја Мирослав Радоњић, магистар режије у алтернативном и луткарском театру Никола Завишић и дипломирани драматург Милан Пузић.

Водитељка округлог стола биће Соња Петровић, редитељка.

Целокупан програм овогодишњег фестивала биће одржан на отвореном простору у Кинеској четврти, а улаз за све програме је бесплатан.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести