Изабел Ипер на сцени Народног позоришта идућег септембра

БЕОГРАД: Прослављена француска глумица Изабер Ипер играће 26 и 27. септембра идуће године на сцени Народног позоришта у Београду у представи "Марија каже оно што је Марији рекла" париског позоришта Дела Вил, у режији Боба Вилсона, најавила је директорка националног театра Ивана Вујић.
i
Фото: Youtube Printscreen

У последњем обраћању медијима у 2019. Вујић је између осталог најавила и чланство Народног позоришта у Европској позоришној конвенцији у јуну у аустријском граду Грацу.

Почетком марта најављено је гостовање театра из Клагенфурта.

"Реч је о драми Петера Хандкеа ''Часови када ништа нисмо знали једни о другима'' у режији Роберта Шустера. Очекујемо и гостовање Словеначког народног гледалишча из Марибора, а борићемо се за гостовање руског позоришта ''Театар нација'' са Чеховљевом драмом ''Ујка Вања'' у режији Штефана Браушвајна", казала је Вујић.

Молина Удовички Фотез, директорка драме Народног позоришта, најавила је премијеру представе "Калигула" са Игором Ђорђевићем у насловној улози за 5. фебруар 2020. године.

"Представу режира Снежана Тришић. Верујем да ће тај комад обележити репертоар Народног позоришта у 2020 години. Планирано је да следеће године у Народном позоришту режира Егон Савин. У фебруару ће публика Народног позоришта видети и ауторски пројеката Јана Фабра ''Ноћни дневник''. Припремамо и драматизацију комада ''Орландо'' Вирџиније Вулф који ће режирати Бојан Ђорђев. Тај комад ће у неколико европских театарских кућа бити на репертоару истовремено. Јагош Марковић ће на великој сцени режирати Чеховљевог ''Галеба''. У плану нам је постављање представе настале по Толстојевом роману ''Рат и мир'' у режији Бориса Лијешевића", казала је Удовички Фотез.

Константин Костјуков, директор Балета, најавио је постављање балета "Охридска легенда" на сцени националног балета у следећој години.

"Биће то огроман изазов за цео ансамбл и верујем да ћемо оправдати очекивања публике", рекао је Костјуков.

Јамина Трумбеташ Петровић, директорка Опере, изразила је задовољство продукцијом у овој години.

"Поставили смо оперу ''Коштана'' и на тај начин показали да поштујемо наше претке, композиторе и нашу културну баштину", казала је Трумбеташ Петровић и најавила постављање опере "Манон Леско" Ђакома Пучинија.

"То је капитално дело којим ћемо показати снагу у решеност да имамо оперу на светском нивоу у Београду", казала је Трумбеташ Петровић.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести