“Кучка”  Ујвидеки синхаза у Брашову пред препуном салом

Представа “Кучка” Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз гостовала је ових дана у Брашову, рустичном румунском граду, где је новосадски ансамбл затворио је тамошњи Други мађарски позоришни фестивал, који је одржан од 25. до 28. октобра.
е
Фото: Youtube Printscreen

Новосадски глумци извели су поменуту комедију, коју је, према тексту Чабе Киша, режирала Оливера Ђорђевић.

– У препуној сали, скоро петсто гледалаца у брашовском Драмском театру “Сика Александреску” салвама смеха испраћало је глумачке бравуре Силвије Крижан и Арпада Месароша, којима су надасве духовито терцирали Даниел Гомбош, Габор Понго, Атила Барат, Атила Немет, Иштван Кереши и Бенце Салаи – кажу у Новосадском позоришту, додајући да је млади глумац Бенце Салаи доживео у Брашову оно што углавном доживљавају само холивудске звезде, јер је након представе ред обожаватељки чекало на његов аутограм.

Брашов је, иначе, један од румунских градова који има веома јаку мађарску заједницу. Зато је, како истичу у Новосадском позоришту, “мало рећи да је аплауз којим су испраћени глумци био громогласан и друготрајан. Био је, заправо, врло дирљив, као и људи који су им после представе прилазили и честитали”.  На фестивалу су ове године гостовале представе из Румуније, Мађарске и Србије. 

        Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести