Малпасо одушевио новосадску публику

Компанија “Малпасо“ из Хаване, једна од најтраженијих трупа савремене игре на Куби, у оквиру 18. издања Београдског фестивала игре, гостовала је прексиноћ и на сцени Српског народног позоришта.
д
Фото: БФИ промо

Наступ ове трупе коју чини 14 изврсних играча пружио је новосадској публици истинско уживање у савременој игри. Њихов долазак у јеку пандемије, дуго путовање и сва тестирања кроз која су прошли прави је подвиг у овим околностима. За своје прво гостовање у Србији, на овом у свету већ реномираном фестивалу, одабрали су три кореографије које су сада први пут извели заједно. Триптих стилски различитих представа приказао је разноврсност уметничког рукописа аутора који су се на светској сцени већ потврдили као истакнути кореографи, али и све играчке могућности и невероватну уиграност и усклађеност ових врсних уметника савремене игре.

Први фрагмент “Неукротиви валцер” реализован је у кореографији канадске уметнице Азур Бартон. Наслов “24 сата и пас” је комад кореографа и уметничког директора и оснивача ове компаније Оснела Делгада. Трећи сегмент назван “Табула раса” дело је чувеног израелског кореографа Охада Нахарина.

Наредно гостовање у оквиру БФИ, представа „Мастило”, планирано је за 14. и 15. април

Прве наступе ове трупе у Србији, а уједно и прве након скоро годину дана паузе, пратио је и Рос Леклер, директор њујоршког Џојс театра, који је генерални продуцент свих пројеката трупе, као и њихових гостовања.

Наредно гостовање у оквиру 18. издања Београдског фестивала игре је 14. и 15. априла када ће пред новосадском публиком наступити чувени грчки кореограф и играч Димитрис Папајоану са представом “Мастило”.

Н. П.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести