Мање извођени Нушић премијерно у суботичком Народном позоришту

Драма на српском језику Народног позоришта / Казалишта / Непсинхаз у Суботици најављује за суботу 26. фебруар премијеру представе „Не очајавајте никад” Бранислава Нушића, у режији Оље Ђорђевић.
Промо/Драму Бранислава Нушића режирала Оља Ђорђевић
Фото: Промо/Драму Бранислава Нушића режирала Оља Ђорђевић

Овај Нушићев комад није толико познат, подсећа редитељка ове представе, додајући да је текст је у једном периоду био изгубљен.

- Нушић га је писао у тешком периоду живота, након губитка сина. Баш зато текст има много мањкавости, јер га је писао човек који више није имао радост у животу. То „Не очајавајте никад” је он написао себи, вероватно покушавајући да изађе из тог осећаја очаја. Како у тексту има много проблема, отуд потреба за мојом драматуршком интервенцијом. Нисам додавала оно чега нема, већ сам појачала оно што је у комаду дато - објашњава Оља Ђорђевић.

Љубиши Ристовићу је поверена главна улога у представи, а уз њега играју: Ксенија Митровић, Милан Вејновић, Димитрије Динић, Зоран Бучевац, Владимир Грбић, Јелена Михајловић, Кристина Јаковљевић и Геза Кучера мл.

Сценографкиња је Марија Калабић, костимограф је Марко Маросиук, а музику је одабрала редитељка Оља Ђорђевић. За кореографију и сценски покрет задужен је Мирко Кнежевић.

- Овим текстом је кренула моја редитељска каријера. Још као средњошколка радила сам праксу у Југословенском драмском позоришту где је велики Мирослав Беловић режирао баш овај комад, а у подели је, између осталих, био и Иван Бекјарев са којим сам много година касније радила представу „Коферче” у Мадленијануму. Како ни један ни други више нису међу живима, желела сам да урадим ову представу као успомену на њих двојицу – наводи редитељка Оља Ђорђевић.   

Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести