Микију Крстовићу награда Милош Жутић

БЕОГРАД: Награда Милош Жутић за најбоље глумачко остварење у позоришној сезони 2020/2021. припала је Миодрагу Микију Крстовићу за улогу у представи "Цемент Београд" Београдског драмског позоришта, саопштило је данас Удружење драмских уметника Србије (УДУС).
pozoriste scena pixabay
Фото: pixabay.com

"За Награду је предложено 12 глумачких остварења, а петочлани жири у саставу глумци Татјана Бошковић, Јелена Ступљанин, Марко Марковић, Никола Ракочевић и театролог Миливоје Млађеновић, одлуку је донео једногласно", наводи се у саопштењу УДУС-а.

Како је најављено, награда ће бити уручена Крстовићу 14. новембра након извођења представе рађене по делу Милана Рамшака Марковића, према драми Хајнера Милера, у режији Себастијана Хорвата.

Награда Милош Жутић је установљена је 1994. године, Крстовић је њен 27. добитник, а са састоји од плакете са ликом Жутића, рад академског вајара Звонка Новаковића, од уникатне дипломе на пергаменту чији је аутор академски сликар и сценограф Герослав Зарић и од новчаног износа.

Доделу Награде Милош Жутић подржали су Министарство културе и информисања Србије и Секретаријат за културу града Београда.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести