На суботичком фестивалу представе од Подгорице до Сао Паола

СУБОТИЦА: Јубиларни 25. Међународни фестивал позоришта за децу, који ће се одржати од 16. до 21. септембра у Суботици, представиће у оквиру Такмичарског програма 14 представа за децу из 12 земаља - од Црне Горе до Бразила.
decja predstava
Фото: Tanjug (lutfestsubotica.net)

Бечко позориште „Werk“ долази с представом „Џумбус“, из далеког Сао Паула долази Енди Рубинштајн с представом „Тајни живот пелена“, позоришна кућа „SoulMade“ из Пловдива спаја модерне и традиционалне бугарске плесове у „Кабареу на концима“.

Градско позориште Подгорица суботичку публику обрадоваће представом „Продавница играчака“, из Хрватске стижу две представе - Дечја и луткарска сцена ХНК у Вараждину с комадом „Јаје“ и „Мајстори“ трупе „Teatar To Go“ из Осијека. 

Луткарско позориште Вашкакаш из мађарског града Ђер улепшаће дан многим малишанима представом „Доживљаји веверице Мајка“, Позориште за децу и младе из Скопља гостоваће с представом „Тоби“, а пољска представа „Тиха“ Позоришта за децу Јан Дорман (Беџин) инспирисана је словенском митологијом, док турски комад „Отогаргара“ Академије уметности „Рагип Савас“ приказује осам различитих прича.

Трупа „Proon Produkcija“ из Енглеске извешће представу „Хук Сова, мајстор прерушавања“, занимљиво виђење познатог комада „Мачак у чизмама“ представиће Дечије позориште Републике Српске из Бања Луке, а организатори су поносни што ће бити изведене и две домаће представе: „Кућа бројева“ Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина и „Девојчица која је сваког волела“ Дечјег позоришта Суботица.

О наградама ће одлучивати трочлани међународни жири: дански глумац, управник Театерцентрума - развојног центра драмских уметности за децу и младе и организатор Априлфестивала посвећеног позоришту за младе Хенрик Кохлер, познати мађарски редитељ, професор и драмски писац Ђула Урбан и српска глумица, професорка и театролог Маријана Прпа Финк.

Сви програми су бесплатни.

Међународни фестивал позоришта за децу из Суботице се одржава под покровитељством Покрајинског секретаријата за културу АП Војводине и Града Суботице.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести