Народно позориште у Београду 29. августа на тераси почиње нову сезону

БЕОГРАД: Народно позориште у 29.августа увече од 22 сата свечано почиње нову сезону специјалним уметничким програмом на тераси самог театра.
n
Фото: Youtube Printscreen

Програм носи назив “Поново заједно - Поглед проматрача мења све” и представиће богат садржај више сфера уметности као што су драма, опера, балет и џез.

Спектакл ће се одвијати на тераси и на улазу у позориште, а моћи ће да се прати са Трга Републике, по свим мерама заштите од ковида 19.

У програму учествују глумци Драме Националног театра - Радмила Живковић (првакиња Драме), Сузана Лукић, Богдан Богдановић и Немања Стаматовић.

Из ансамбла Опере вече ће испунити првакиња и мецосопран Јадранка Јовановић, тенор Јанко Синадиновић, сопран Евгенија Јеремић, корепетитор Срђан Јараковић и виолончелисткиња оркестра Ирина Скорикова.

Специјални гости ове гала вечери су Софија Кнежевић, џез певачица која тренутно живи и ради у Њујорку и Елиот Лејсон, музичар из Њујорка.

У балетској нумери наступају играч солиста Дејан Коларов, као и остали - Милица Јевић Дрндаревић, Силвија Џуња, Ана Иванчевић, Татјана Татић, Теодора Спасић, Олга Олћан и Љупка Стаменовски.

Званично је објављен и репертоар позоришта за следећи месец, и тако ће прва премијера у новој сезони бити 9. септембра - драма “Васа Железнова и други” Максима Горког, у режији госта из Загреба - Златка Свибена.

У представи великог ансамбла ће играти чак 19 глумаца и два балетска играча: Љиљана Благојевић, Миодраг Кривокапић, Иван Ђорђевић, Немања Стаматовић, Хаџи Ненад Маричић, Владан Гајовић, Вања Милачић, Катарина Жутић, Рада Ђуричин Поповић, Стојша Ољачић, Вјера Мујовић, Петар Божовић, Небојша Кундачина, Сузана Лукић, Вања Ејдус, Бојана Стефановић Торњански, Гојко Балетић, Лазар Николић, Бојана Бамбић и солисти Балета Ана Иванчевић и Милош Кецман.

Реприза руског комада је већ дан касније 10.09., као и 28. септембра.

На репертоару публика може пратити и дело “Калигула” Албера Камија, у режији Снежане Тришић, са Игором Ђорђевићем у насловној улози, балет “Хазарски речник”, комедију “Избирачица” Косте Трифковића у режији Николе Завишића, драматизацију “Нечисте крви” Боре Станковића, редитеља Милана Нешковића, опере “Кармен” Жоржа Бизеа и “Бастијен и Бастијена” В. А. Моцарта.

Посебан програм наредног месеца посвећен је правим спектакл концертима - 19.09. и 30.09. биће Гала вече Оркестра и солиста Опере НП, концерт Хора опере је по плану 27.09, док ће свечани концерт НП Балета у част 180 година од рођења Петра Иљича Чајковског бити изведен првог дана октобра.

На сцени Народног позоришта биће представљен и балет “Један” 24. септембра у оквиру Београдског фестивала игре, монодрама “Ноћни писац” Јана Фабра, са Слободаном Бештићем, балети из једног чина - “Жене у Д-молу” и “Дуга божићна вечера”, а сам театар ће бити и домаћин доделе награда “Златни Беочуг” и “Златна значка”.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести