"Неопланта" 11. фебруара поново у Новосадском позоришту

НОВИ САД: Представа "Неопланта" редитеља Андраша Урбана враћа се 11. фебруара на сцену Новосадског позоришта/Ујвидеки синхаз, четири године након свог последњег извођења, саопштили су данас представници овог театра. Урбанова представа враћена је у репертоар на предлог Фондације "Нови Сад - Европска престоница културе".
novosadsko pozoriste, ujvideki sinhaz, dnevnik
Фото: Дневник (В. Фифа)

"Неопланта" је прича о граду у којем је понекад могуће бити и човек. Сага о историји која нас побеђује и ничему не учи, како наше претке, тако ни наше потомке, ни нас саме", наводе представници Новосадског позоришта.

Представа "Неопланта" добитница је Награде Стеријиног позорја и двоструки лауреат Битефа, и играна је с успехом на загребачким Гавелиним вечерима, љубљанском Фестивалу нове драме, мариборским Борштниковим сусретима, подгоричком Бијеналу црногорског театра, Охридском лету, скопском МОТ-у, у Будимпешти и Темишвару, и другим местима.

Реприза "Неопланте" заказана је за 17. фебруар.

Осим тога, у оквиру остатка репертоара, сутра ће се на Малој сцени наћи "Зеро Херо", дипломска представа студенткиње глуме Шаре Хајду, док ће 3. фебруара глумци Ђачке сцене овог театра извести представу "Немир у души", која се бави проблемом вршњачког насиља.

Друга реприза најновије продукције Новосадског позоришта, представе "Идиот" редитеља Андреја Цветановског, биће изведена 4. фебруара, након чега ће уследити и "Блудни дани Куратог Джонија" (7. фебруара).

Поред тога, крајем месеца ће бити изведене и представе "Ана Карењина", "Капетан Прљави Фред" и "Мефисто".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести