ОПЕРА СНП Репертоар и у онлајн издању

Опера Српског народног позоришта најављује могућност онлајн гледања свог комплетног репертоара, и уз то напомињу да неће бити емитоване већ снимљене представе, већ је креирана посебна платформа, преко које ће бити преношени концерти који се у том моменту уживо изводе на сцени “Јован Ђорђевић”.  
 Kamerni orkestar Opere SNP-a Foto: Vladimir Veličković, SNP
Фото: Камерни оркестар Опере СНП-а Фото: Владимир Величковић, СНП

- Са почетком сезоне били смо спремни и на ово. Када се епидемиолошка ситуација у земљи погоршала, а спрам одлука републичког и градског кризног штаба, смањили смо број публике, тестирали све уметнике и увели јасне смернице унутар наше уметничке јединице. Сада смо поједноставили програм, али нисмо се зауставили - каже директор Опере СНП-а Александар Станков.

Први такав концерт на репертоару носи назив “Приче на задату тему: Кармен и Фауст” и биће приређен 19. новембра, у 19. часова. На програму ће бити композиције с темом из опера “Фауст” и “Кармен”, које ће изводити камерни оркестар Опере СНП-а, уз нашег најпознатијег солисту на виолини Роберта Лакатоша, и под диригентском палицом Александра Којића.

- Од велике је важности да уметност живи у време када су неизвесност и страх од непознатог део свакодневице. Музика је одувек имала исцелитељску моћ и уливала наду у најтежим временима, а моје колеге музичари су тренутно на врло тешком задатку да, упркос свим препрекама, наставе да преносе ту наду својим слушаоцима и причине им спокој и задовољсто, макар и на сат времена, колико концерт траје. Велико ми је задовољство што ће концерт 19. новембра бити уживо преношен како би што више људи могло да ужива у чарима музике у својим домовима - објашњава виолиниста Роберт Лакатош.

Платформа функционише тако што је потребно регистровати се на сајту операсрпсконароднопозористе.студио20.рс кодом који се добија када се купи карта на билетарници СНП-а, било лично или онлајн. Приликом куповине, уместо карте добија се код који се уноси пре почетка гледања концерта. Један код важи само за једну адресу. Из СНП-а напомињу и да је 100 карата у продаји за сам концерт у сали, а да се карте за онлајн гледање продају по промотивним ценама.

-Нажалост, у, овом тренутку, ма колико разбијали главу, ово се чини као једини начин да не станемо. Не ми, као опера, већ ми као друштво. И велике оперске куће налазе се у истом проблему. Програм ћемо зато обогатити, у покушају да надоместимо оно што се губи гледањем код куће. Пре и после концерта разговараћемо са уметницима који наступају, пуштати филмове о процесу настајања програма, али и публици која није у сали додатно дати мали увид у позоришни живот иза кулиса. Ми имамо ту срећу да имамо верну публику и из тог разлога мислим да ће бити задовољни овим тренутним решењем - закључује Александар Станков. 

Н. Пејчић

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести