Овације публике на премијери балета "Седам смртних грехова"

БЕОГРАД: Савремени балет "Седам смртних грехова“, по либрету и у кореографији Игора Пастора, премијерно је изведен вечерас на Великој сцени Народног позоришта, у оквиру пројекта !Програм - млади кореографи“.
Plakat baleta "Sedam smrtnih grehova" Foto:NP Beograd
Фото: Плакат балета "Седам смртних грехова" Фото:НП Београд

Главну улогу, лик Савременог пословног човека, играо је Милан Рус, а солистичке роле остварили су и Бојана Жегарац Кнежевић, Тијана Шебез, Јовица Бегојев, Никола Бјанко и Семјуел Гест.

У ансамблу су били и Милена Огризовић, Маја Стојаков, Мина Радоја, Љиљана Велимиров, Оља Ђукић, Кристофер Васкез, Наталија Аксентијевић, Соња Милованов и Антонио Бибо.

Одушевљена публика, после непуних сат времена веома надахнуте игре, наградила је комплетну уметничку екипу вишеминутним бурним овацијама.

Представа је изведена у оквиру пројекта „Програм - млади кореографи“ који је покренула дирекција Балета Народног позоришта у Београду са циљем да пружи шансу и отвори нови простор младим, креативним балетским ствараоцима.

Солиста Балета Игор Пастор за свој кореографски првенац инспирацију је пронашао током изолације наметнуте пандемијом корона вируса.

Његова полазна тачка у раду на овој представи била је чињеница да човек, у садашњем савременом и брзом свету, често због својих амбиција запоставља праве вредности и несвесно губи своју чисту страну и улази у таму људског греха.

"На том путу може да стигне до светлости ослобађања од њега или заувек заробљен у његовој тами. У изолацији сам схватио колико брзина живота и наше амбиције утичу да заборавимо које су праве вредности: здравље, бити добар човек, поштовање, породица, љубав, пријатељство... Одатле и потиче моја инспирација за ово дело“, наводи Пастор, дугогодишњи солиста Балета Народног позоришта у Београду.

Музику је компоновао Мирослав Бако, сценограф је Јасна Сарамандић, костимограф Катарина Грчић, а асистент кореографа Марија Бајчетић.

Прва реприза биће одржана у суботу, 13. фебруара, такође, у 19 часова на Великој сцени.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести