Плесна представа "Нушић Триптих" у Охриду и Нишу

БЕОГРАД: Плесна представа "Нушић Триптих" у извођењу ИУИ Transition dance kompanije - Института за уметничку игру у кореографијама Исидоре Станишић, Мачеја Кузминског и играча, биће изведена 16. јула у оквиру Летњег фестивала у Охриду и 7. августа на Nissville интернационалном џез фестивалу у Нишу.
Nusic
Фото: Tanjug

Пројекат Нушић Триптих је сачињен од три савремене плесне кореографије "Ожалошћена породица", "Hotel Excelsior" и "Господин Министарка", које представљају истраживање уметника у преобликовању драмског текста, једног од најзначајнијих комедиографа Бранислава Нушића, у савремене извођачке уметности.

У сва три дела представу изводе: Андреја Симић, Маја Марковић, Катарина Стојковић, Мила Стијак, Катарина Бућић, Бранко Митровић, Марија Вученовић, Владимир Чубрило, Тамара Пјевић и Лука Стојковић.

Музику за представу су урадили Дарја Јаношевић и Жељко Нунић.

Руководећи се темама које је Бранислав Нушић у својим делима обрађивао на јединствен начин, кореографи ће у својим делима преиспитивати односе који се тичу свакодневице савременог друштва, малограђанског духа, аморалности и лажи, корумпираности, користољубља, неукуса, неприлагођености и несигурне егзистенције. 

Сваки кореограф понаособ ће истражити адекватан сценски израз и играчки вокабулар који на најдиректнији начин комуницира са парадоксом савременог света и указује на актуелност тема које је Нушић обрађивао у својим делима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести