Почиње 18. Битеф Полифонија

БЕОГРАД: Пратећи програм Битеф фестивала – „Битеф Полифонија“ почиње и откриће младима, наставницима, позоришним уметницима и другим стручњацима иновативне, креативне и партиципативне позоришне форме и нове атрактивне просторе дешавања.
bitef polifonija
Фото: Tanjug

Под насловом „Те чудне петље“, 18. Битеф Полифонија ће обухватити тематске разговоре, радионице, презентације и представе намењене заинтересованим за савремене иновативне позоришне праксе.

Отварање „Битеф Полифоније“ биће у Установи културе „Пароброд“ у виду интерактивне презентације којом учесници и гледаоци улазе у дијалог о теми, концепту и програму.

Подстицај за дијалог су три књиге и њихови аутори – „Увод у примењено казалиште. Чије је казалиште?“ Дарка Лукића из Загреба, „Трагедија иницијације - Непостојани принц“ Ивана Меденице и „Креативна драма у Шкозоришту“ Милана Мађарева. 

Дијалог аутора, учесника и публике „Битеф Полифоније“ биће настављен упознавањем различитих пракси и хибридних извођачких форми које се дешавају углавном ван позоришних простора или у њима, али кроз другачији поглед и начин присуства свих актера. 

Тако 27. септембра дешавање почиње у Београду уласком публике у аутобус за Лазаревац са интеракцијом „Преговори са реалношћу“ истоимене перформанс платформе и наставља се у Лазаревцу у две туре где се гледаоци размењују на извођењу интерактивне представе „Алиса Пулс“ театра у Центру за културу Лазаревац и акцијама „Преговора са реалношћу“ на различитим локацијама у Лазаревцу. 
За 29. септембар најављена је плесна представа „Scrape“ аутора Јоване Ракић и Марка Пејовића, у продукцији Станице - Сервиса за савремени плес која ће бити изведена у Битеф театру.

Шест програмских дана „Битеф Полифоније“ имају свој финале 30. септембра програмом „Љубав, хлеб и приче“ ЗИД театра из Амстердама и ПОД театра из Београда који ће трајати 24 сата у Центру за културну деконтаминацију.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести