Предраг Ејдус отвара 47. Дане комедије

ЈАГОДИНА: Доајен српског глумишта, филмски, позоришни и ТВ глумац Предраг Ејдус отворић 47. Позоришни фестивал најбољих комедиографских остварења Србије "Дане комедије", који се по  традицији одржава од 20 до 27. марта, изјавио је данас Танјугу директор Културног центра у Јагодини Небојша Петровић.
PredragEjdus-BLU
Фото: Dnevnik.rs

Ејдус је и овогодишњи добитник "златног ћурана" за животно дело, највећег признања "Дана комедије".

Прву представу на фестивалу, после свечаног отварња 20. марта у 20 сати одиграће у званичној конкуренцији за награде, Атеље 212 из Београда.  Реч је о представи Душана Ковачевића "Урнебесна трагедија", режија Марко Манојловић.

У званичној конкуренцији за статуете "Мија Алексић" (по оцени жирија) и "Миодраг Петровић - Чкаља" (по оцени публике), је седам представа позоришта из Београда, Кикинде, Врања и Суботице које је одбарла селектор фестивала др Ана Тасић.

Сат пре отварања фестивала у Галерији Културног центра биће отворена изложба "Властимир Ђуза Стојиљковић", аутор је кустос Музеја позоришне уметности Србије Биљана Остојић.

Пратећи програм фестивала, почеће вечерас у 20 сати Стендап комедијом Андрије Милошевића "Златни ланчић од бижутерије" у извођењу Фави театра.
Продаја карата за фестивал је почела у суботу и готово су све распродате, остало је још карата за представе позоришта из Врања и Кикинде и за представу која се игра ван конкуренције, у част награђених 27. марта.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести