Представа „Ноћ богова“ четврти пут у Новом Саду

Након поновног показаног великог интересовања новосадске публике за представу "Ноћ богова" у којој играју Дејан Луткић, Војин Ћетковић и Небојша Илић,  нова реприза ове представе, по четврти пут, биће изведена у уторак 25. децембра 2018. у 20,30 сати у Великој дворани Позоришта младих.
з
Фото: Youtube Printscreen

"Као у већини комада написаних од друге половине 20. века не постоји јасно жанровско одређење. Ако би морала да се измисли жанровска кованица за ову представу, то звучи отприлике: трагикомедија са елементима фарсе у оквиру политичког театра. Или како се обично то описује, доста слободним термином – 'животна представа'", кажу глумци.

"Комад нас је спојио. Сва тројица смо осетили узбеђење прво као читаоци драмом, а касније потребу као уметници да пробамо да пренесемо то узбуђење публици. Подела је настала жељом да играмо ликове какве до сад нисмо играли. Да изађемо из наше 'удобне зоне' и представимо се публици у новом светлу", истиче Луткић.

Једне вечери на десетогодишњицу пријатељства краљ Луј XIV (Ћетковић), дворска луда (Луткић) и писац Молијер (Илић) се заједно опијају евоцирајући успомене на прохујала времена. Усред весеља, краљ открива да је сазнао да њих двојица играју фарсу о њему у којој га исмевају, па присиљава своје пријатеље да ту фарсу одиграју само за њега.

"Комад ставља своје јунаке на муке којима су људи изложени од кад живе у заједницама. Човек који је разапет између жеље да уради оно што осећа да је праведно И начина како мора да живи у свету и односи се према моћнијима од себе. Како моћнији од нас никад нису сигурни у нашу љубав и да ли је она само из интереса или је искрена. И да ли су најмоћнији И даље уопште људи као ми остали?", објашњавају тројица глумаца.

Улазнице, по ценама од 1.000,00 динара за партер, а 800,00 динара за последња четири реда партера и цео балкон, могу се набавити у књижари ‘'Мала велика књига'', у холу ''Позоришта младих'', као и преко ''Gigstix''а.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести