Представе отказују Бошко Буха, Звездара театар

БЕОГРАД: Због актуелне епидемиолошке ситуације, још нека позоришта у престоници за овај викенд и делом у новембру отказују извођења својих представа, па су сада у тој групи и "Бошко Буха" и Звездара театар.
pozoriste bioskop publika korona pix
Фото: Pixabay.com

Како пише на сајту позоришта за децу "Бошко Буха", из превентивних разлога, принуђени су да откажу три представе са репертоара - “Поштени провалник” вечерас, као и сутра “Питам се питам, колико сам битан”.

Осим тога, ово позориште је отишло и у новембар и унапред отказало хит комедију на Вечерњој сцени заказану за 9. новембра “39 степеника”, у којој играју Горан Јевтић, Андрија Милошевић, Виктор Савић и Анастасија Мандић.

Повраћај новца за купљене улазнице публика може извршити на благајни позоришта "Вук", где годинама борави “Буха”, док ће новац за купљене улазнице преко онлине продаје бити враћен директно на рачун, стоји на сајту овог позоришта.

Што се тиче Звездара театра, они играју регуларно све представе на редовном програму, али се десила друга ситуација, отказали су премијеру нове комедије “Берачи снова”, заказану за 6. новембар.

Ретко се дешава да се још увек неизведена представа која није имала излазак пред публику, у потпуности откаже, за цео месец новембар, без информације да ли ће и када бити изведена у другом термину, или можда следећем месецу, децембру.

Атеље 212: Не отказујемо, већ замењујемо представе

Представа “Арт” која је била планирана на редовном репертоару сутра на сцени “Мира Траиловић” Атељеа 212 неће бити изведена, али је одмах и замењена новим комадом “Један Пикасо”, при чему ово позориште не отказује своје представе, само их одлаже за следеће термине, рекао је за Танјуг управник овог театра Новица Антић.

У култној драми “Арт” из 1997. године играју Тихомир Станић, Светозар Цветковић и Бранислав Зеремски, а управо исти глумац из поделе, Станић, тумачи улогу чувеног сликара Пабла Пикаса у најновијој представи у Атељеу 212, по тексту Џефрија Хачера и у режији Ерола Кадића, која ће бити изведена сутра увече уместо “Арта”.

На тај начин, из чисто техничких разлога, неке представе не могу да се изведу увек према заказаном термину, али се онда одмах и замене новим насловима за ту исту ноћ.

У дуо драми “Један Пикасо”, уз Станића игра и Софија Јуричан, а представа је премијеру имала 25. октобра на малој сцени “Петар Краљ” (Театар у подруму), док ће сада бити изведена на великој сцени.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести