Представом "Велики Гетсби" Мадленианум прославио 23. рођендан

БЕОГРАД: Представа „Велики Гетсби“, по култном роману Скота Фицџералда који је драматизовао Христо Бојчев, и у режији Ане Радивојевић Здравковић, после одлагања због пандемије премијерно је изведена вечерас у обновљеном издању у Мадленијануму.
g
Фото: operatheatremadlenianum.com

Вечерашњом премијером Мадленианум је прославио 23 рођендан.

Радња романа дешава се двадесетих година 20. века у доба џеза, како га Фицџералд назива, и приказ је разочарања урбане популације у амерички сан.

На раскошним позорницама града који никада не спава и Гетсбијеве виле смењују се богати скоројевићи, старлете, испразни ликови тадашње елите, док главни јунак, свестан свог порекла и тренутка у којем живи, несрећан у љубави, остаје једини искрени сведок времена…

“Велики Гетсби”, један од најбољих америчких романа 20. века, по којем је снимљен антологијски филм у режији База Лурмана, у позоришној верзији у Мадленијануму први пут је изведен 2015. године.

У обновљеној верзији коју је публика видела вечерас, главног јунака Џејка Гетсбија игра Бранислав Трифуновић, лик Дејзи је поверен Тамари Алексић, а у глумачкој екипи су и Милош Тимотијевић (Том), Љубомир Булајић (Ник), Милица Јанкетић (Џордан), Милан Чучиловић (Честер), Софија Јуричан (Лусила), Борка Томовић (Мирта), Маја Лукић (Кетрин), Владимир Тешовић (Вилсон).

У улози Пеми су девојчице Дуња Михаиловић/Лена Ценић, а у представи наступа и пас, француски булдог Кум.

Ту су и раскошни костими Јелене Стокуће, замамна плава сценографија Дејана Пантелића употпуњена аутомобилом из Музеја аутомобила Братислава Петковића и права мелодрамска музика Јање Лончар.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести