Премијера комедије "Много буке ни око чега" у ЈДП-у

БЕОГРАД: Премијера Шекспирове комедије "Много буке ни око чега" у адаптацији и режији Иве Милошевић одржана је синоћ на сцени Југословенског драмског позоришта.
e
Фото: Youtube Printscreen

После три године неко од Шекспирових комада је поново на сцени ЈДП-а у аутентичној и савременој поставци Иве Милошевић која проблематизује универзалну човекову тежњу за искреном разменом емоција и страх од емотивног отварања према окружењу.

Ефектно визуелно конципирана представа захваљујући промишљеним сценографским решењима Горчина Стојановића Шекспиров комад чини актуелним у ери епидемије усамљености и отуђења карактеристичним за 21, век.

Костими Марие Марковић Милојев такође приближавају публици генијалну Шекспирову комедију у којој се машају духовити обрти и опорост препознавања социјалних ћорсокака данашњице.

Протагонисти представе предвођењи маестралним Радованом Вујовићем носе маскирне униформе и хавајскке кошуље у зависности од прилике у којој се налазе.

Ансамбл у стваралачком замаху, мотивисан да изађе на крај са Шекспиром и створи врхунско позориште чинили су и Марко Јанкетић, Јоаким Тасић, Милица Гојковић, Миодраг Драгићевић, Милица Васић, Марко Баћовић, Милица Сужњевић.

У минијатури и другом плану Срђан Тимаров је показао изузетну глумачку креацију због којих је између осталог "обавезан" у поделама представа Иве Милошевић.

Публика је дугим аплаузом испратила глумце са сцене у ЈДП-у.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести