Премијера представе "Дабогда те мајка родила" у Атељеу 212

БЕОГРАД: Представа "Дабогда те мајка родила" у режији Тање Мандић Ригонат, настала по делу Ведране Рудан биће премијерно изведена у петак 11. септембра на сцени Атељеа 212.
pozoriste, predstava, zavesa pixabay
Фото: pixabay.com

Драматизацију романа Дабогда те мајка родила познате хрватске списатељице ВедранеРудан, урадила је редитељка представе Татјана Мандић Ригонат.

У представи играју Светлана Бојковић, Марта Береш, Јована Стојиљковић, Дара Џокић, Исидора Минић, Драгана Ђукић, Софија Јуричан, Љиљана Стјепановић, Бранка Шелић и Феђа Стојановић.

Драматизација овог романа, на сцену доноси причу о односу жене у зрелим годинама и њене мајке коју је сместила у старачки дом.

Однос мајке и ћерке је слојевито проткан најразличитијим емоцијама, питањима и осећањима кривице и кајања, а опет жељом да се ослободи терета, ћерка се све време пита шта је тај однос и где су границе љубави и толернације.

У фокус се поставља питање жене као жртве породичног насиља, сексуалног насиља, а потом њене потребе да се трауматског места ослободи или се у њему задржи што дуже.

"Дабогда те мајка родила" у драматизацији Мандић Ригонат представља пачворк женских исповести, дилема и вапаја да се ослободе свог сталног и непромењивог друштвеног оквира.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести