Премијера представе "Калигула" у Народном позоришту

БЕОГРАД: Представа "Калигула" у продукцији Народног позоришта у режији Снежане Тришић премијерно је изведена на Великој сцени националног театра.
pozoriste, predstava, zavesa pixabay
Фото: pixabay.com

Чувени комад француског нобеловца Албера Камија вратио се синоћ на сцену Народног позоришта после више од 30 година у моменту када се у свету обележава шест деценија од његове смрти.

У насловној улози нашао се надахнути Игор Ђорђевић који је на убедљив начин оживео све наказне карактеристике тиранина опијеног свемогућом влашћу.

Ђорђевић је показао глумачку зрелост и широк спектар уметничке креације оправдавши позицију једног од најзначајнијих глумаца у региону.

У редитељском читању Снежане Тришић сценска и костимографска решења нуде техно журку као оквир за лудило владара... трансвестији као естетику понижења потлачених или парламент као место где се у секунди мења судбина колектива...

У изузетно захтевној представи која лако комуницира са обрисима политичких система по целом свету, уигран глумачки ансамбл осим Ђорђевића предводили су Сена Ћоровић и Бојан Жировић, а на сцени су се уз њих нашли Ђорђе Марковић, Немања Стаматовић, Димитрије Илић, Владан Гајовић, Зоран Ђорђевић, Бојан Кривокапић и Сања Марковић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести