Проглашење победника и представа „Међуигре”

Проглашењем победника и извођењем представе “Међуигре” у част награђених, овогодишњи 4. Нови тврђава театар биће завршен у суботу у 21 час у Вили Станковић у Чортановцима.
Из представе „Међуигре”
Фото: Из представе „Међуигре”

Током протеклих пет дана гледали смо четири представе у такмичарској селекцији које је одабрала Вида Огњеновић. То су: “Фама о бициклистима” по роману Светислава Басаре, у режији Роберта Ленарда, Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз; „Чувари твог поштења”, ауторски пројекат редитеља Бориса Лијешевића, Градско позориште из Подгорице; „Јами дистрикт” Милене Богавац, у режији Кокана Младеновића, и извођењу Трупе „Јами дистрикт” и “Невидљиви људи” Јелене Кајго, у режији Немање Ранковића, Народно позориште из Ужица.

Биће награђени најбоља представа, режија, глумац и глумица. О наградама ће одлучивати жири у којем су теоретичар културе и књижевник Владимир Копицл, редитељка Миа Кнежевић, и глумица и редитељка Кинга Мезеи, прошлогодишња лауреаткиња овог фестивала. Биће награђени најбоља представа, режија, глумац и глумица.

Представа “Међуигре”, која се игра у суботу на затварању, рађена је по делима Мигела де Сервантеса, а извешће је студенти Академије лепих уметности и мултимедија из класе Виде Огњеновић и асистента Ивана Босиљчића. У овој студентској дипломској представи играју: Анамариа Серда, Јована Тодоровић, Јована Радосављевић, Алекса Радојловић, Оливера Гуцонић, Огњен Дрењанин, Милан Узелац, Ида Вељковић, Јована Стевић, Ана Ђорђевић, Емилија Несторовић, и Марко Тодоровић. Костими су дипломски рад Исидоре Цековић, а за сценске игре и музику је била задужена Ана Живановић.     

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести