СТЕРИЈИНО ПОЗОРЈЕ РАСПИСАЛО КОНКУРС Позив домаћим писцима драма

Стеријино позорје расписало је нови Конкурс за оригинални домаћи драмски текст, на који се могу пријавити сви држављани Републике Србије, и сви аутори који пишу на српском језику.
Стеријино
Фото: Facebook Sterijino Pozorje

Запослени у Стеријином позорју, чланови Управног и Надзорног одбора Стеријиног позорја, као и чланови редакције часописа за позоришну уметност „Сцена”, немају право учешћа.

На овом конкурсу се узимају у обзир оригинални драмски текстови, изворно написани на српском или преведени на српски језик, који нису досад објављени и извођени. Рок за слање текстова је 30. новембар.

Конкурс је, као и досад анониман, и зато текстове, у штампаној форми (четири примерка), кандидати шаљу под шифром. На драмском тексту не сме бити име аутора.

У посебној коверти се шаље решење шифре (шифра под којом је послат рад, име и презиме аутора, адреса боравка, контакт телефон и и-маил адреса). Исти аутор може послати највише два драмска текста. Текстови са шифром се шаљу на адресу Стеријиног позорја (Змај-Јовина 22/2, 21000 Нови Сад)

По објављивању резултата, награђени аутор је дужан да у року од пет дана пошаље оригинални драмски текст са решењем шифре. Текстови приспели на конкурс се не враћају, и биће похрањени у Библиотеци Стеријиног позорја.

Стеријино позорје преузима ауторска права на објављивање награђеног текста у издањима Позорја, на српском и енглеском језику, права на позоришно праизвођење и екранизацију у сарадњи са Радио-телевизијом Војводине, без накнадне надокнаде.

Одлуку о награди жири доноси до 28. фебруара 2024. Додељује се само једна награда, која подразумева Стеријину значку, сертификат и финансијски део у износу од 500.000 динара.

Уручење награде биће уприличено 29. марта 2024, на Дан Стеријиног позорја.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести