У Позоришту младих припрема се нова представа „Дебела”

У Позоришту младих почетком новембра почеле су пробе нове представе “Дебела” на Сцени за децу, која се ради по истоименом роману хрватске ауторке Силвије Шесто, у драматизацији Димитрија Коканова и режији Емилије Мрдаковић.
Pozoriste mladih Dnevnik.rs/Arhiva
Фото: Dnevnik.rs/Arhiva

Представа се бави проблемима одрастања, изазовима у васпитању деце, трагањима за идентитетом код младих и, као што и сам назив каже, борбом тинејџерке с вишком килограма. Премијера ове луткарске представе, у којој играју Исидора Влчек, Милош Мацура, Неда Даниловић и Слободан Нинковић, најављена је за 15. децембар.

- Све своје неуспехе у животу, Лада, главна јунакиња наше представе, повезује са својом дебљином и свакодневно се мучи идејом да мора да држи дијету. Најзад, она и успе да скине неколико килограма, али то је не учини срећном. Лада схвата да нису важни килограми, него оно што нас окружује и како се осећамо - наводе у Позоришту младих.

„Била сам несрећна попут мршаве девојке“, каже Лада “схватајући да ни мршавијим људима није живот једноставан. Лада спознаје своје скривене квалитете борећи се са стварима са којима се понекад боре не само тинејyери него и одрасли људи. Она прихвата саму себе онаквом каква јесте”. Идејно решење лутака и сценографија поверени су Едни Мачковић, костимографкиња је Милица Грбић Комазец, композиторка је Ирена Поповић, а кореографкиња је Иста Степанов.    

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести