Завршен 5. бечејски Фестивал монодраме – Бе:Фемон

Иако је мондрама жанр драмског стваралаштва у ком наступа један актер, јубиларни, пети по реду, бечејски Фестивал монодраме – Бе:фемон има два равноправна победника.
befemon festival
Фото: Youtube Printscreen

Одлуком стручног жирија лауреати су Милена Живановић за креацију у представи „Едит Пјаф“, која је добила  и највишу оцену публике (4,95), те хрватски глумац Озрен Грабарић за „Дневник једног луђака“, по мотивима познате Гогољеве приче.

Стручни жири, који су чинили професор на Академији уметности у Осијеку Роберт Рапоња и глумице Хана Селимовић и Душанка Глид Стојановић, доделило је специјалну награду за сценску бравуру суботичкој уметници Тимеи Леринц.

У образложењу је наведено да се ова награда додељује за „надахнуту интерпретацију и богатство унутрашњег живота лика Бес” у представи „Кроз таласе“, коју је по мотивима истоименог филма Ларса фон Трира режирао Тамаш Олах.

Задовољни смо 5. Бе:фемоном, јер се на сцени „Радослав Златан Дорић“ представило седам квалитетних монодрама. Учесници су, такође, задовољни, похвалили су организацију фестивала и препоручиће га другима. Можда остаје жал што представе није видео још већи број суграђана, мада генерално не можемо бити незадовољни одзивом, коментар је директора Градског позоришта Бечеј др Здравка Петровића, за чије име је везана и иницијатива за одржавање Бе:фемона.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести