Требиње: "Златни платан" Ани Софреновић и Воји Брајовићу

ТРЕБИЊЕ: Доделом награда "Златни платан" глумцима Ани Софреновић и Војиславу Брајовићу за изузетан допринос евро-медитеранском филму, вечерас је у Требињу почео Осми фестивал медитеранског и европског филма.
voja brajovic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen
Глумац Војислав Брајовић рекао је да му додељена награда прија, да је то најбоља плата сваком да зна да није радио узалуд, а посебно га радује што је у Требињу упркос епидемији вируса корона.
 
Софреновићева је навела да је први пут у Требињу, и да је ово један од ретких фестивала који је успео да се одржи у овој ситуацији.
 
“Много је страха, непредвидивости, људи су у неком посебном стању и драго ми је да имају жељу да виде нас глумце и дођу на Фестивал, да некако покушавамо да тај нормални живот чувамо што боље можемо", преноси протал Независних новина речи Ане Софреновић.
 
Осми Фестивал медитеранског и европског филма отворила је глумица Наташа Нинковић која је истакла да су уметност и филм као њен део, обично сведочанство неког времена, слика неког друштва.
 
Током Фестивала, који ће трајати до 12. августа, биће приказано 20 филмова.
 
Пројекције филмова су због епидемиолошке ситуације на три локације, а Фестивал се одржава под слоганом "Нова енергија", а у пратећем програму вечерас је у Културном центру у Требињу отворена изложба "Фактастика" у сарадњи са Модерном галеријом Ваљево.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести