Завршен конкурс за управника СНП-а

На конкурс за управника Српског народног позоришта, који је 22. маја расписао Управни одбор нашег најстаријег театра, пријавила су се три кандидата: књижевник и театролог др Зоран Ђерић, виолиста Александар Станков, те песник и издавач Александар Ного.
SNP-4717-A_Ersk
Фото: Dnevnik.rs

Није згорег подсетити да је Ђерић у протеклих годину дана био вршилац дужности управника СНП-а, док се Станков у том периоду налазио на челу Опере куће, такође у в.д. статусу.  

Управник Српског народног позоришта се, иначе, бира на мандат који теоретски траје четири године. Према условима конкурса, које задовољавају сва три кандидата, будући први човек куће мора имати високу стручну спрему, најмање пет година радног искуства у струци, афирмација на подручју сценско-музичке делатности, знање најмање једног светског страног језика и држављанство Републике Србије.

У конкурсу се даље наводи да ће се, приликом избора управника, ценити његова афирмација у сценско-музичкој делатности, досадашњи рад и остварени резултати, те квалитет предложеног програма рада и развоја СНП-а. Након разговора с кандидатима, који ће уследити наредних дана, Управни одбор театра ће до краја јуна доставити образложени предлог Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, а коначну реч даје Покрајинска влада.

М. С.

EUR/RSD 117.0839
Најновије вести