Вођена идејом да је свака особа јединствена у својим навикама и стилу живота, задала је себи задатак да у раду са клијентом заједно створе уникатан план који ће у исто време задовољавати време припреме оброка, буџет за куповину намирница као и укус свих јела. Уједно, Тијана је привукла пажњу корисника друштвених мрежа укусним рецептима, који се брзо припремају, а здрави су и нутритивно богати. Притом, како истиче, једнако јој је важно да сви рецепти буду укусни како би доказала да здрава исхрана може бити управо таква.
– Кување је увек била моја страст, било је само питање како ћу је претворити у посао. Живимо у времену у ком су друштвене мреже најбољи вид комуникације са другим људима па је било логично да од тога почнем – прича за наш лист Тијана Младеновић и додаје да се њена струка провлачи кроз све што ради, па, то што је нутриционисткиња, никако не може да јој одмогне у послу фуд-блогерке. – Свака промена навика захтева свесно улагање труда, то је оно што може да буде изазовно. Здрава исхрана треба да се базира на непрерађеним намирницама са нашег поднебља као што су: поврће, воће, махунарке, житарице, орашасти плодови, јаја, млечни производи, риба и месо. Мислим да су ове намирнице прилично доступне, егзотичне намирнице не морају да буду део здраве исхране.
Тијана наглашава да она највише и воли да једе поврће у свом дому, те да је захвална породици на томе што је већ кроз рано детињство навикнута да поврће треба да буде саставни део сваког оброка.
– Веома волим и често спремам оброк салате, јела са немасним месом и пуно поврћа, житарице, здраве слаткише без додатог шећера на бази овсених пахуљица и тако даље. Баланс је кључ здраве исхране и ако је 80 одсто трпезе здраво и нутритивно богату, увек остане 20 одсто за сладолед – наглашава наша саговорница.
В. Б.
100 г овсених пахуљица
200 г кајсија
150 мл незаслађеног биљног млека
2-3 кашичице стевије или еритритола
1 кафена кашика цимета
1 кафена кашика прашка за пециво
У блендеру сецку или мултипрактику сјединити све састојке тако да се добије хомогена текстура (половину кајсија оставити за касније). Добијену смесу излити у плех или ватросталну чинију обложену пек папиром и поређати одозго остатак кајсија. Пећи у рерни на 180°Ц око пола сата. Сачекати да се колач охлади пре сечења.
(За целу количину)
UH:80g P:20,1g M:8g
Kcal: 482