БЕЗГЛУТЕНСКА ЧОРБА ОД ПРАЗИЛУКА Савршена за хладне дане, ево шта вам је све потребно за рецепт који крепи душу
          19.01.2025.
          13:14
                      13:20
                  
                  
                          
                
          Коментари (0)
        
      Здраве чорбе од поврћа одлично одговарају сваком годишњем добу, а ову чорбу од празилука лако ћете направити и код куће.
Фина чорба од поврћа коју можете сервирати уз додатак хлеба и уживати у безглутенском оброку!
Састојци:
10 дкг шунке
10 дкг црвеног лука
4 дкг маслаца
1 веза исецканог першуна
50 дкг празилука
0,5 дл павлаке за кување
1 жуманце
5 дкг рибаног сира
3 дкг густина
соли и бибера по жељи
Начин припреме:
Шунку и црвени лук изрезати на коцкице па пропржити на маслацу. Додати на колутиће изрезан, опран и очишћени празилук па пржити још неколико минута. Долити литру кипуће воде и кувати 25 минута.
Густин, павлаку и жуманце добро измешати, усути у чорбу и кувати још 5 минута. Украсити исецканим першуном и сиром.